10 tips vid badrumsrenovering!

Datum

Både under och efter Corona-pandemin så är det många som valt att fokusera på sitt hem, där inkluderat, att renovera sitt badrum. Ett nytt och välrenoverat badrum är inte bara en otrolig stämningshöjare utan även en fantastisk investering i sin bostad, något som kan höja värdet avsevärt för ditt hem. 

Vid en badrumsrenovering så finns det mycket att tänka på och nedan följer tio tips inför just din badrumsrenovering:

 1. Förarbete är nyckeln för besparing.
  – När man anlitar en firma för att utföra sin badrumsrenovering, så kan ett gediget förarbete från ditt egna håll bespara tusentals kronor!
  – Kostnadskalkyler kring budget, yta och dina fokusområden är något som gör det enkelt för dig att avgöra om en offert eller firma passar just dig, men även din egna insats i arbete som kan underlätta för byggfirman du anlitar.
  – Fokus på att mäta upp, fastställa exakt vad som skall göras, införskaffa material, kontrollera försäkring och lägg grundarbetet så att byggfirman slipper det, flera timmar kan besparas för firman och tusentals kronor från din plånbok.
 2. Regler och rekommendationer, där av en anledning.
  – Se till att du är påläst och har följt upp alla regler och rekommendationer som är där för en badrumsrenovering, fel firma kan kosta dig mycket om vattenskador följer, se till att ditt badrum är våtrumscertifierade!
  – Begär även certifikat utav elektrikerna och rörmokarna, så du kan få dina garantier på plats och säkerställa att allting är utfört korrekt och professionellt.
 3. ROT-avdraget, nyttja det!
  – Det kan inte understrykas tillräckligt mycket, utnyttja ditt ROT-avdrag!
  – TUMregel är 50% av arbetskostnaden upp till 50 000kr (per person i hushållet).
  – Om du är osäker exakt hur du kan utnyttja ditt ROT-avdrag, så följ nedanstående länk för en artikel vi gjort om just ROT-avdrag.
 4. Hitta en bra balans mellan vad som skapar värde och du personligen tycker om.
  – Många fokuserar ofta bara på det ena eller det andra, snåla inte i valet utav kommod, kakel & dusch/badkar, se till att det möter din komfort nivå men även blir en bra värdeökning för din bostad i sin helhet.
  – En bra badrumsrenovering höjer bostadsvärdet med mellan 120-150 000 kr, så införskaffa rätt material och hitta en bra balans som funkar för dig.
 5. Tänk tidlöst.
  – Med hjälp av rätt firma och material så kan du ha en garanti som sträcker sig upp mot 20 år (10 års garanti som sen sjunker därefter), så med både design, budget och hantverkare i tanken, se till att tänka tidlöst. Du vill att din badrumsrenovering skall kunna bestå och inte behöva göra om det i framtiden när du lämnar din bostad.
 6. Ta inte vatten över huvudet.
  – Många försöker ta sig ann en badrumsrenovering själv, trots flertal certifikationer som behövs och kompentens som man ofta inte besitter.
  – Ett arbete som drar ut på din tid, påverkar dig mentalt och i många fall, så kan ett snesteg kosta dig ytterligare dagar, veckor eller månader av ditt liv.
  – Så anlita en firma som kan göra arbetet åt dig och tänk inte i glada tankekalkyler.
 7. Slutbesiktning och dokumentation.
  – Ett omfattande renoveringsprojekt som en badrumsrenovering kan sätta höga krav på certifikationer, tekniska krav och komplicerade lösningar vad gäller VVS och EL. Se därav till att avakta med sista fakturan förens besiktningen är igenom och all dokumentation som behövs för våtrumscertifikat överlämnas korrekt. Rätt dokumentation kan vara nödvändigt vid ett sälj utav din bostad.
 8. Tänk vardagligt.
  – Designen, planlösningen och det vardagliga bruket utav ditt badrum måste stå i första parkett, småsaker som hur enkelt det är att hålla dit badrum rent är en avgörande sak för hur du ska trivas i ditt badrum och även ditt dagliga intryck utav det.
 9. Val av material.
  – Rätt kakel kan vara skillnanden mellan ett projekt som står kvar tidslöst och ett projekt som behövs göras om efter 5-10år.
  – Det är viktigt att välja var man snålar och på kvaliten, där snålar man aldrig. Se till att du införskaffar dig helt rätt material och har saker utav kvalite så du slipper göra om ditt projekt i framtiden igen.
 10. Kontakta Byggskåne för rådgivning och offert.
  – Det finns massvis med saker att tänka på kring en badrumsrenovering, låt oss hjälpa dig i din resa och i ditt projekt, genom att ta fram en offert som är anpassat efter just ditt projekt, skicka ett meddelande till oss så återkopplar vi omgående:

Fler artiklar

BEGÄR offert

Få svar inom 24 timmar!

Bygg Skåne använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.