Vad kostar en badrumsrenovering per kvadratmeter?

Datum

Första biten att tackla vid en badrumsrenovering, är det generella begreppet för kostnad per kvadratmeter.

Självfallet kan man leta efter bitar att komma ner och göra besparingar, men för att ge er en huvudräkning så kommer vi fokusera på det generella.

Materialkostnad för en badrumsrenovering hamnar på ungefär 3.000-5.000 kr per kvadratmeter. Här har vi räknat in det grova och enkla, vad gäller rör, fuktspärr, toalettstol, handfat, fogmassa och även handfat och badrumsskåp.

 

Denna uträkningen är baserat på en enkel och funktionellt badrum.

 

För till synes mer lyxiga badrum, där toalett märken, specifika kommoder och badkar hamnar i fokus, så kan du räkna med 10.000 – 20.000 kr per kvadratmeter.

 

En viktig aspekt i en badrumsrenovering är självfallet att välja vilka områden man “sparar in på”, det är oftast mer lönsamt att välja dyrare material för det som skall bestå, såsom golvet, då det utsätts för mest slitage och är huvud intrycket man får när man går in i badrummet.

 

Dessa beräkningar är utan “lyxiga” tillägg, så som golvvärme, dimningsbar belysning, handdukstork osv. Det kan vara av intresse att fokusera på dem bitarna som du anser är viktiga för dig, din familj och värdeökningen av din bostad.

 

Badrumsrenovering är något man självfallet kan göra själv, men är inte något man brukar rekommendera. Våtrumscertificatet är en otroligt viktig del vid försäljning av sin bostad och något som inte alltid kan garanteras när man utför det själv pga dokumentationen som krävs för att få det.

En annan fördel är garantin som firmorna ger dig, en standard garanti för badrumsrenovering är 10 års garanti samt efter 10 år har passerat, så sjunker ersättningen för skada succesivt, men försvinner inte.

 

Badrumsrenovering 8 kvm exempel.

 

För att ger er en uppfattning om den totala kostnaden, så har vi brutit ner alla delar och sammanställt det för er här, detta är en ungefärlig beräkning och många variabler kan falla in för att variera kostnaden, för att få en exakt kostnad, så rekommenderar jag er att klicka här och begära en offert.

 

Kostnaden för en badrumsrenovering på 8 kvm ser ut som följande:

 

  • Materialkostnad: 40 000 kr (5000 kr*8 kvadratmeter).
  • Resekostnad för hantverkarna: 2500 kr (Lokalt kan detta vara 0kr)
  • Arbetskostnad innan ROT-avdrag: 64 000 kr (8000 kr*8 kvadratmeter).
  • ROT-avdrag: -19 200 kr (30% av arbetskostnaden på 64000 kr)
  • Extra kostnader: 5000kr (Saker och ting dyker alltid upp, ha en buffert för det)
  • Total kostnad badrumsrenovering 8 kvadratmeter: 40 000 kr + 2500 kr + 64 000 kr – 19 200 kr + 5000 kr = 92 300 kr

 

Här gav vi er ett någorlunda exempel på hur ni kan räkna. Varje badrum är unikt och det rekommenderas alltid att anlita en firma för att utföra arbetet för er.

Det viktigaste i en badrumsrenovering, är att det blir utfört korrekt och ni kan luta er mot garantierna för det utförda arbetet.

Fler artiklar

BEGÄR offert

Få svar inom 24 timmar!

Bygg Skåne använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.