Vad kostar en badrumsrenovering?

Datum

Badrumsrenovering uppfattas ofta som ett väldigt kostsamt projekt, men är av ytterst vikt.

En stor del av ens tid i hemmet spenderas i badrummet och är något som kan få en att slappna av, njuta av sin dag och både avsluta och påbörja sina dagar i. Därav är det viktigt att se till att ditt badrum är i toppskick.

 

Badrumsrenovering kan kosta olika, baserat helt på preferenser och storlek.

Är det enstaka saker som ska bytas ut? Totalrenovering? Göra det själv eller anlita firma?

Nedan har vi brutit ner vad det kostar att renovera ett badrum.

Badrumsrenovering är något man självfallet kan göra själv, men är inte något man brukar rekommendera. Våtrumscertificatet är en otroligt viktig del vid försäljning av sin bostad och något som inte alltid kan garanteras när man utför det själv pga dokumentationen som krävs för att få det.

En annan fördel är garantin som firmorna ger dig, en standard garanti för badrumsrenovering är 10 års garanti samt efter 10 år har passerat, så sjunker ersättningen för skada succesivt, men försvinner inte.

Så vad kan en firma kosta vid en badumsrenovering?

Materialkostnaden har vi redan räknat ut, för enkelhetens skull, så fokuserar vi på den “enkla” designen:

Material kostnaden hamnade då på 5.000kr per kvadratmeter.

Arbetskostnaden är den mest intressanta här.

I snitt så tar man mellan 400-600kr per timme, för utfört arbete vid en badrumsrenovering. Om badrumsrenoveringen är från den absoluta grunden, så kan man räkna med 5.000-12.000kr per kvadratmeter i kostnad, då det räknas in rivning, återuppbyggnad, flytspackling, plattsättning, tätskikt, montering & El & VVS arbete.

Timmarna för detta kan variera helt och hållet, baserat på hur extensiv din badrumsrenovering är.

Vid en rivning så skall man täcka allting med skyddsplast, avlopp ska stängas av, elen skall kopplas från, man ska riva allting och transportera bort det.

Tak skall regleras, väggar ska återuppbyggas och golv gjutas.

Man ska göra dragningar av el & rör för kommod, toalett, dusch och avloppsbrunn, för att inte tala om belysningen som skall implementeras.

Flytspackla golvet, plattsättningen och fog ska appliceras. Då vi har väldigt strikta regler för detta i Sverige, så är det viktigt att anlita en professionell firma som levererar på detta.

Och sen skall det monteras och målas.

Detta är bara några få delar som ingår i att anlita en firma, det kan uppfattas som en hög kostnad, men samtidigt är detta något man hade behövt utföra själv, vilket förmodligen hade tagit avsevärt mer tid men även, behöver dokumenteras och uppföljas för att uppnå din våtrumscertifikat.

Fler artiklar

BEGÄR offert

Få svar inom 24 timmar!

Bygg Skåne använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.